Συμβουλές Διατροφής για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την περίοδο των εξετάσεων.

σπαραγγια

Σπαράγγια

Ένα φλιτζάνι ωμά σπαράγγια αποδίδει μόνο 27 θερμίδες, 5 γραμμάρια υδατανθράκων, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3 γραμμάρια φυτικών ινών καθόλου λίπος και νάτριο. Επίσης, περιέχουν πλήθος μικροθρεπτικών συστατικών

Η διατροφολόγος μας, σας προτείνει :

Μπάρες βρώμης

Η διατροφολόγος μας, σας προτείνει :
«Μπάρες βρώμης» 🍪

κατακράτηση υγρών

Κατακράτηση υγρών

Το σώμα ανταποκρίνεται στην έλλειψη νερού κατακρατώντας το. Μια δίαιτα υψηλή σε αλάτι μπορεί να διαιωνίζει το πρόβλημα της υποδόριας κατακράτησης, ενώ η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να προκαλεί αφυδάτωση ή φούσκωμα.

μητρότητα, τοκετός, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η Ρεφλεξολογία στην Μητρότητα είναι κάτι διαφορετικό? Στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή πότε εφαρμόζεται και τι μπορεί να περιμένει ενα ζευγάρι? Μπορεί παράλληλα να κάνει και την ιατρική αγωγή ή πρέπει να κάνει μόνο Ρεφλεξολογία? Υπάρχουν αντενδείξεις στην φαρμακευτική αγωγή που παίρνει ένα ζευγάρι? Στον τοκετο μπορεί να είναι μαια γυναικολόγος και Ρεφλεξολόγος?

διατροφή στην εγκυμοσύνη

Ο ρόλος της διατροφής πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την εγκυμοσύνη είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικός. Οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μητέρας επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη του εμβρύου, την υγεία του νεογέννητου και σε μεγάλο βαθμό την υγεία του στα μετέπειτα στάδια της ζωής του.

τοκετός

Ρεφλεξολογία στον τοκετό

Η Ρεφλεξολογία στον τοκετό είναι το σκέλος με τις πειρσσότερες έρευνες λόγο του ότι ασκείτε σε μαιευτήρια και αποδεικνύεται μέσω έρευνων η αποτελεσματικότητα της στην μείωση του πόνου και στην διάρκεια του τοκετού.

κύηση

Στα τρία τρίμηνα της κύησης κλιμακόνονται αλλαγές σε ενα μεγάλο εύρος στα οργανικά συστήματα των γυναικών. Η μέθοδος της Ρεφλεξολογίας βοηθάει στην μείωση ή και στην εξάλλειψη των συμπτωμάτων αυτών, με σκοπό να έχει το σώμα δυνάμεις για τον τοκετό.

TOP