Σεμινάρια – Events

Οκτ
19
Σα
2019
Awakening the womb – Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health
Οκτ 19 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ
Awakening the womb - Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health

Αυτός ο κύκλος είναι το κάλεσμα της μήτρας σου για να επιστρέψει σε εσένα όλη η δύναμη που σου ανήκει!

Μια δύναμη αγάπης που θρέφει κάθε ανθρώπινο ον και μεταλαμπαδεύεται από τις μήτρες μας στα παιδιά που φέρνουμε στη ζωή, και από εκεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Η δύναμη της θηλυκής ενέργειας έχει τις ποιότητες της φροντίδας, της θρέψης και της ανύψωσης.
Ήρθε η στιγμή εμείς οι γυναίκες να ξαναθυμηθούμε αυτή τη μοναδική δύναμη που πηγάζει από τις μήτρες μας και που επί χιλιετίες έχει καταδιωχθεί από τις πολεμοχαρείς κοινωνίες, τα δόγματα και τις θρησκείες. Από αυτό που συνοπτικά αποκαλούμε Πατριαρχία.
Τώρα είναι η στιγμή της αφύπνισης της μήτρας μας! Της βαθιάς θεραπείας μας. Ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε η κάθε μια την ανάγκη της να θεραπευτεί από όλα τα συναισθήματα θυμού, καταπίεσης, ντροπής και ταπείνωσης που έχουν συσσωρευτεί στις μήτρες μας.

Ήρθε η στιγμή για καθε μια από εμάς να καθαρίσει μαζί με τη δική της μήτρα και τις μήτρες της προγονικής της γραμμής, να απελευθερώσει και να συγχωρέσει όλες τις γυναίκες που ήρθαν πριν από εκείνη, για να δώσει ζωή σε γυναίκες και άνδρες, σε ιδέες και δημιουργίες που διέπονται από την καθάρια, οικουμενική ενέργεια της Αγάπης!

Αυτό το εργαστήριο είναι για κάθε γυναίκα που έχει βιώσει στη ζωή της πόνο, θλίψη, ματαίωση, απόρριψη. Και κάθε μια από εσάς θα είναι εκεί για να θεραπεύσει και να ανυψώσει την ίδια όσο και τις υπόλοιπες. Γιατί η Αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη πάντα αναζωπυρώνονταν μέσα στους κύκλους. Εκεί που η μια γυναίκα κρατούσε την άλλη, και κάθε μια ήταν παρούσα καθώς οι αδερφές, οι μητέρες, οι κόρες συνδέονταν μήτρα με μήτρα, μοιραζόντας τις ιερές τους ιστορίες, θρηνούσαν τον πόνο και την απώλεια, και απελευθέρωναν ένα προς ένα τα τραύματα τους μέσα από τις ίδιες τις μήτρες τους.

Ήρθε η στιγμή η μήτρα μας να αναπτύξει και πάλι της αισθαντική της μνήμη, την αλάθαστη διαίσθηση της, που οδηγούσε πάντα τις γυναίκες στις αποφάσεις που υποστήριζαν εκείνες και τις οικογένειες που φρόντιζαν. Ήρθε η στιγμή να επανακτήσει τον δεσμό της με
τη Μητέρα Γη, τη μητέρα όλων μας και να ξαναθυμηθεί όλα αυτά που την ενώνουν με όλες τις μήτρες της Γης. Ήρθε η στιγμή να ανάψει και πάλι αυτή η φλόγα στη μήτρα σου, να δυναμώσει και να γίνει φωτιά που καίει, και φέρνει έμπνευση, έρωτα, χαρα..Ζωή!

Ήρθε η στιγμή να θυμηθείς πως να αγαπάς και πως να αγαπιέσαι βαθιά και με πάθος. Ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό, από την αγάπη προς και από τη Μήτρα σου!

Σε περιμένω να ενωθούμε και να ανυψωθούμε μαζί!
Αυτή είναι η στιγμή, τώρα είναι η ώρα, η μαγεία είναι δική μας, η δύναμη είναι δική μας.
(This is the time, now is the hour, ours is the magic, ours is the power)

Θεματικές του κάθε κύκλου

1η συνάντηση : Άνοιγμα του κύκλου | Γνωριμία με τη μήτρα μας και σύνδεση με τις μήτρες του κύκλου
2η συνάντηση : Δημιουργώ το δικό μου φυλαχτό | Uterus Mundi
3η συνάντηση: Οι κύκλοι στη ζωή των γυναικών
4η συνάντηση: Ο κύκλος της έμμηνου ρύσης
5η συνάντηση: Πρακτικές για τη σωματική και ενεργειακή υγεία της Μήτρας
6η συνάντηση: Η 13η μύηση του Munai-Ki: H μύηση της Μήτρας | Κλείσιμο του κύκλου


Το εργαστήρι δεν απευθύνεται σε εγκύους και λεχώνες.

Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ είναι η δήλωση συμμέτοχης

Ημερομηνίες: ΣΆΒΒΑΤΑ 19/10/2019, 26/10/2019, 02/11/2019, 09/11/2019, 16/11/2019, 23/11/2019
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε 6 τρίωρους κύκλους συναντήσεων

Ώρα: 11.00 – 14.00
Κόστος Εργαστηρίου: 180€

Για να ισχύσει η συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής και το κόστος να εξοφληθεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το εργαστήριο

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος στα 8 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Οκτ
20
Κυ
2019
Ταξιδεύοντας στους ήχους της χαλάρωσης @ Holistic Health
Οκτ 20 @ 11:00 πμ – 1:30 μμ
Ταξιδεύοντας στους ήχους της χαλάρωσης @ Holistic Health

Το άγχος, δημιουργεί στο ανθρώπινο σώμα ανισορροπία του νευρικού συστήματος, με σοβαρές επιπτώσεις στο ενδοκρινικό, το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και στην ψυχική υγεία.

Μετά από χρόνιες επιστημονικές μελέτες, αποδείχτηκε πλέον πως ο ήχος και η μουσική επιδρούν θετικά στις βιοχημικές διεργασίες για ομοιόσταση, δηλαδή για ισορροπία στη λειτουργία των συστημάτων του σώματος.

Το σεμινάριο αυτό

Στοχεύει στη χαλάρωση, την ευεξία και τη βελτίωση της διάθεσης, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της υγείας μας. Αυτά επιτυγχάνονται μέσω της χρήσης κάποιων ιαματικών στοιχείων του ήχου και της μουσικής: ηχητικά εγκεφαλικά κύματα Α, αργό τέμπο (30-60 bpm), ισοκράτημα, χαμηλές ηχητικές συχνότητες, συντονισμός του πρώτου ενεργειακού κέντρου του σώματος με τη συχνότητα του ΝΤΟ, κ.α.

Αποτελείται από δύο μέρη :

α) το θεωρητικό, στο οποίο παρουσιάζεται

  • η λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος καθώς και η ενεργειακή λειτουργία του σώματος υπό συνθήκες άγχους
  • ο τρόπος με τον οποίο ο ήχος και η μουσική λειτουργούν θεραπευτικά αλλάζοντας τη λειτουργία αυτή.

Στο μέρος αυτό παρέχονται αναλυτικές σημειώσεις.

β) το βιωματικό, στο οποίο τα μέλη της ομάδας μπαίνουν σε κατάσταση χαλάρωσης

  • με την ενεργή συμμετοχή τους (με παραγωγή χαλαρωτικών ήχων από ηχογόνα αντικείμενα, με χρήση φωνής, με δραστηριότητες συντονισμού)
  • με ακρόαση θεραπευτικής μουσικής κ ήχων.

Για το μέρος αυτό απαιτούνται άνετα ρούχα.

Σε ποιους απευθύνεται

• σε άτομα που έχουν ανάγκη από χαλάρωση και ηρεμία
• σε άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν την ομοιόσταση του οργανισμού τους μέσα από την ευχάριστη εμπειρία της μουσικής και του ήχου
• σε άτομα που στοχεύουν στην αυτοβελτίωση και την επαφή με τις λεπτότερες εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κόστος 45€
Για κρατήσεις έως 10/10 το κόστος είναι 40€


Η Ηρώ Πλακιά Μπαγιάτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι μουσικολόγος, μουσικοπαιδαγωγός και μουσικοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Μουσικών Σπουδών. Πτυχιούχος ωδείου στην Αρμονία, στην Αντίστιξη και στη Βυζαντινή Μουσική. Έχει εξειδικευτεί στη Μουσικοθεραπεία – Ηχοθεραπεία από τον καθηγητή Δημήτριο Ψύχα, με πιστοποίηση κρατικά αναγνωρισμένη από τη σχολή μουσικοθεραπείας του ωδείου ¨όπερα¨. Ακόμα, έχει παρακολουθήσει πλήθος μουσικοπαιδαγωγικών και θεραπευτικών σεμιναρίων.

Από το 2004 ως και σήμερα εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγό. Έχει εισηγηθεί πολλάκις σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τις καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο ασχολείται με εναλλακτικές ενεργειακές θεραπείες συνδυάζοντας την μουσικοθεραπεία και τις ενεργειακές θεραπείες.

Holistic Health
Λαζαράκη 65, Γλυφάδα
Κρατήσεις θέσεων : 210 8949242
Οκτ
21
Δε
2019
Οι Ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες μου στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό και στη λοχεία @ Holistic Health
Οκτ 21 @ 6:30 μμ – 9:30 μμ
Οι Ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες μου στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό και στη λοχεία @ Holistic Health

Τρίωρο σεμινάριο για επαγγελματίες ψυχικής και περιγεννητικής υγείας και μέλλοντες γονείς.

Τις τελευταίες δεκαετίες στον δυτικό κόσμο η εγκυμοσύνη και η γέννα αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου ως ένα ιατρικό περιστατικό. Μηνιαίοι έλεγχοι, εξετάσεις, υπέρηχοι, νοσοκομεία, μαιευτήρια, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων περιβάλλουν τη μέλλουσα μαμά και γίνονται η κύρια ατμόσφαιρα μιας εμπειρίας στην οποία κυριαρχεί ο φόβος και το αίσθημα ανασφάλειας και έλέγχου. Όμως η εγκυμοσύνη και ο τοκετός δεν είναι παρά απόλυτα υγιείς και φυσιολογικές διαδικασίες που εκ φύσεως έχουν μια εκ προοιμίου ασφαλή και ομαλή εξέλιξη. Εξάλλου η φύση από μόνη της δεν θα διακινδύνευε ποτέ την επιβίωση και διαιώνιση κάποιου από τα είδη της.

Με τη γυναίκα στο επίκεντρο, σήμερα η φροντίδα της εστιάζει στην αναζήτηση κάποιου προβλήματος υγείας, κάποιας παθολογικής κατάστασης. Φυσικά αυτό γίνεται γιατί όλοι οι επαγγελματίες περιγεννητικής υγείας εστιάζουν σε αυτό που έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν: στον έλεγχο της σωματικής υγείας τόσο εκείνης όσο και του μωρού που μεγαλώνει μέσα της. Όμως καθώς συμβαίνει αυτό η γυναίκα που κυοφορεί και οι ιδιαίτερα αυξημένες ψυχοσυναισθηματικές της ανάγκες έχουν περάσει στο περιθώριο. Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής στον τρόπο που οι σημερινές ανεπτυγμένες κοινωνίες διαχειρίζονται την εγκυμοσύνη και τη γέννα θα το αντιληφθεί κανείς αν ρωτήσει κάθε άνθρωπο εκεί έξω για την εικόνα που έχει για αυτά τα δύο γεγονότα.

Φόβος, πόνος, πανικός, ανασφάλεια, ανησυχία, ταλαιπωρία, κίνδυνος θανάτου, τρόμος…

Με τις ιατρικές παρεμβάσεις να περιγράφονται από τα ανεξέλεγκτα ποσοστά καισαρικών τομών (στην Ελλάδα αγγίζουν έως και το 70% του συνόλου των τοκετών), έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΕΙ, ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ. Οι έρευνες πλέον αναδεικνύουν πως αυτή η υποστήριξη σχετίζεται άμεσα με την υγιή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και του τοκετού αλλά και με την εξασφάλιση μιας θετικής και υγιούς συνέχειας μεταγεννητικά.

Συνεπώς μια διαρκής ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη της γυναίκας κατά τη περιγεννητική περίοδο, μπορεί να γίνει ο καταλύτης στην ανάπτυξη και διατήρηση ενός υγιούς δεσμού μεταξύ της μητέρας και του μωρού της, από τη περίοδο της εγκυμοσύνης και για πάντα!

Η συνάντηση αφορά τόσο γυναίκες που ενδιαφέρονται να συλλάβουν ή είναι ήδη έγκυες, ζευγάρια στα πλαίσια του οικογενειακού τους προγραμματισμού, όσο και επαγγελματίες περιγεννητικής (μαίες, μαιευτήρες, νοσηλεύτριες κλπ) και ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους).

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)


Ημερομηνία: ΔΕΥΤΕΡΑ 21/10 /2019     Ώρα: 18.30 – 21.30

Κόστος Συμμετοχής: 30€

Σε συμμετοχή 2 ατόμων ισχύει έκπτωση 15% στον κάθε συμμετέχοντα

Για να ισχύσει η συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής και το κόστος να εξοφληθεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το σεμινάριο

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ είναι η δήλωση συμμέτοχης Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης
Οκτ
23
Τε
2019
Θεραπεύοντας το τραύμα της γέννησης – Ομαδικό εργαστήρι 3 αυτοτελών κύκλων @ Holistic Health
Οκτ 23 @ 6:30 μμ – 9:30 μμ
Θεραπεύοντας το τραύμα της γέννησης - Ομαδικό εργαστήρι 3 αυτοτελών κύκλων @ Holistic Health

Ημερομηνίες 1ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 2/10/2019, 9/10/2019, 16/10/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30

Ημερομηνίες 2ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 23/10/2019, 30/10/2019, 6/11/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30 &

Ημερομηνίες 3ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 13/11/2019, 20/11/2019, 27/11/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30

Ομαδικό εργαστήρι για γυναίκες που έχουν ζήσει τη γέννα τραυματικά, είτε ως επίτοκοι, ως βρέφη οι ίδιες, ή ως επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας.

Το περιγεννητικό τραύμα (αλλιώς το τραύμα του τοκετού) επηρεάζει συνειδητά και ασυνείδητα τόσο τα βρέφη που γεννιούνται, τις μητέρες που γεννάνε, αλλά και πολλούς ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας. Ως εκ τούτου καταλήγει να αποτελεί ένα πλήγμα για τις οικογένειες αλλά και για τις κοινωνίες ευρύτερα. Το τραύμα του τοκετού που πρωτίστως υφίστανται η μητέρα και το βρέφος είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει παραμεληθεί τόσο από τους επαγγελματίες ψυχικής, όσο και από τους επαγγελματίες περιγεννητικής υγείας και έτσι παραμένει ενεργό ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες φαινομενικά όλα έχουν πάει «κατ’ ευχήν». Το αποτέλεσμα είναι τα βρέφη, οι γυναίκες, οι σύντροφοι,  αλλά και όσοι άλλοι γίνονται μάρτυρες παραβίασης της πιο ιερής στιγμής που θα βιώσει το ανθρώπινο είδος, να παραμένουν τραυματισμένοι εσαεί, με τις επιπτώσεις του τραύματος αυτού να εισχωρούν σε κάθε έκφανση και έκφραση της ζωής τους, κύρια στον τρόπο που συνδέονται και σχετίζονται με τον εαυτό τους, τα παιδιά και τους συντρόφους τους.

Σε αυτό το εργαστήρι καλούμε όλες τις γυναίκες που έχουν νιώσει να έχουν παραβιαστεί τα σώματα τους, οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους, που έχουν ζήσει οτιδήποτε λιγότερο από αγάπη και ευτυχία κατά τη στιγμή του τοκετού τους, ή/και όσες γνωρίζουν πως έχουν έρθει στη ζωή με όποια δυσκολία, αλλά και όσες επαγγελματίες επιστρέφουν σπίτι ματαιωμένες από τα όσα έχουν βιώσει στο χώρο εργασίας τους.

Θα εργαστούμε ομαδικά σε τρεις αυτοτελείς κύκλους των τριών 3ωρων συναντήσεων o κάθε ένας. Θα δουλέψουμε τόσο θεωρητικά όσο και βιωματικά βασισμένες – στην έρευνα  σε σχέση με τους τρόπους με τους οποίους δημιουργείται το τραύμα και τα αποτελέσματα που
δυνητικά μπορεί να επιφέρει στη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της μητέρας και του βρέφους, αλλά και και στον μεταξύ τους δεσμό,

  • στην προσέγγιση αυτο-βοήθειας ‘Συμπαράσταση για Αναθεώρηση’ (Re-evaluation Counseling, www.rc.org),
  • στη θεραπευτική προσέγγιση της Δρ. Εύας Ράιχ ‘Ήπια Βιο-Ενεργειακή’ (Gentle Bio-Energetics, http://www.gentlebio-energetics.com/).

Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν, να μοιραστούν και να ξεκινήσουν το ταξίδι της ίασης από τις προσωπικές τους τραυματικές εμπειρίες γέννησης, είτε από τη δική τους γέννηση, είτε από τον τρόπο που εκείνες γέννησαν, είτε από γεννήσεις όπου έχουν παρευρεθεί ως μάρτυρες (επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας, ή με άλλη ιδιότητα).

Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου οι συμμετέχουσες θα έχουν δυνατότητα να βάλουν σε πράξη εργαλεία που θα μάθουν στο εργαστήρι για τη δική τους προσωπική θεραπευτική διαδρομή, είτε με άτομα από την ομάδα, εφόσον το επιθυμούν, είτε με άλλα άτομα, εκτός ομάδας, είτε μόνες τους. Επιπλέον θα είναι σε θέση να εμβαθύνουν σε επίπεδο ατομικής θεραπείας με κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας ειδικευμένο στο περιγγενητικό τραύμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση μιας συνάντησης είναι η παρακολούθηση της προηγούμενης.

Στον χώρο του εργαστηρίου δε μπορούν να παρευρίσκονται άλλα άτομα, καθώς και βρέφη ή παιδιά.

Πριν από το εργαστήρι θα διεξαχθεί μια ανοιχτή παρουσίαση διάρκειας 2 ωρών.


Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Κόστος κάθε κύκλου €100
Κόστος τριών κύκλων (εξοφλημένων στην αρχή του πρώτου) €270
Για την έγκυρη εγγραφή σε κάθε κύκλο θα πρέπει να προκαταβληθεί το συνολικό κόστος του στη τελευταία συνάντηση του προηγούμενου.
Οι εγγραφές του πρώτου κύκλου και η εξόφληση του θα γίνουν στο τέλος της ανοιχτής παρουσίασης.
Οκτ
26
Σα
2019
Awakening the womb – Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health
Οκτ 26 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ
Awakening the womb - Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health

Αυτός ο κύκλος είναι το κάλεσμα της μήτρας σου για να επιστρέψει σε εσένα όλη η δύναμη που σου ανήκει!

Μια δύναμη αγάπης που θρέφει κάθε ανθρώπινο ον και μεταλαμπαδεύεται από τις μήτρες μας στα παιδιά που φέρνουμε στη ζωή, και από εκεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Η δύναμη της θηλυκής ενέργειας έχει τις ποιότητες της φροντίδας, της θρέψης και της ανύψωσης.
Ήρθε η στιγμή εμείς οι γυναίκες να ξαναθυμηθούμε αυτή τη μοναδική δύναμη που πηγάζει από τις μήτρες μας και που επί χιλιετίες έχει καταδιωχθεί από τις πολεμοχαρείς κοινωνίες, τα δόγματα και τις θρησκείες. Από αυτό που συνοπτικά αποκαλούμε Πατριαρχία.
Τώρα είναι η στιγμή της αφύπνισης της μήτρας μας! Της βαθιάς θεραπείας μας. Ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε η κάθε μια την ανάγκη της να θεραπευτεί από όλα τα συναισθήματα θυμού, καταπίεσης, ντροπής και ταπείνωσης που έχουν συσσωρευτεί στις μήτρες μας.

Ήρθε η στιγμή για καθε μια από εμάς να καθαρίσει μαζί με τη δική της μήτρα και τις μήτρες της προγονικής της γραμμής, να απελευθερώσει και να συγχωρέσει όλες τις γυναίκες που ήρθαν πριν από εκείνη, για να δώσει ζωή σε γυναίκες και άνδρες, σε ιδέες και δημιουργίες που διέπονται από την καθάρια, οικουμενική ενέργεια της Αγάπης!

Αυτό το εργαστήριο είναι για κάθε γυναίκα που έχει βιώσει στη ζωή της πόνο, θλίψη, ματαίωση, απόρριψη. Και κάθε μια από εσάς θα είναι εκεί για να θεραπεύσει και να ανυψώσει την ίδια όσο και τις υπόλοιπες. Γιατί η Αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη πάντα αναζωπυρώνονταν μέσα στους κύκλους. Εκεί που η μια γυναίκα κρατούσε την άλλη, και κάθε μια ήταν παρούσα καθώς οι αδερφές, οι μητέρες, οι κόρες συνδέονταν μήτρα με μήτρα, μοιραζόντας τις ιερές τους ιστορίες, θρηνούσαν τον πόνο και την απώλεια, και απελευθέρωναν ένα προς ένα τα τραύματα τους μέσα από τις ίδιες τις μήτρες τους.

Ήρθε η στιγμή η μήτρα μας να αναπτύξει και πάλι της αισθαντική της μνήμη, την αλάθαστη διαίσθηση της, που οδηγούσε πάντα τις γυναίκες στις αποφάσεις που υποστήριζαν εκείνες και τις οικογένειες που φρόντιζαν. Ήρθε η στιγμή να επανακτήσει τον δεσμό της με
τη Μητέρα Γη, τη μητέρα όλων μας και να ξαναθυμηθεί όλα αυτά που την ενώνουν με όλες τις μήτρες της Γης. Ήρθε η στιγμή να ανάψει και πάλι αυτή η φλόγα στη μήτρα σου, να δυναμώσει και να γίνει φωτιά που καίει, και φέρνει έμπνευση, έρωτα, χαρα..Ζωή!

Ήρθε η στιγμή να θυμηθείς πως να αγαπάς και πως να αγαπιέσαι βαθιά και με πάθος. Ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό, από την αγάπη προς και από τη Μήτρα σου!

Σε περιμένω να ενωθούμε και να ανυψωθούμε μαζί!
Αυτή είναι η στιγμή, τώρα είναι η ώρα, η μαγεία είναι δική μας, η δύναμη είναι δική μας.
(This is the time, now is the hour, ours is the magic, ours is the power)

Θεματικές του κάθε κύκλου

1η συνάντηση : Άνοιγμα του κύκλου | Γνωριμία με τη μήτρα μας και σύνδεση με τις μήτρες του κύκλου
2η συνάντηση : Δημιουργώ το δικό μου φυλαχτό | Uterus Mundi
3η συνάντηση: Οι κύκλοι στη ζωή των γυναικών
4η συνάντηση: Ο κύκλος της έμμηνου ρύσης
5η συνάντηση: Πρακτικές για τη σωματική και ενεργειακή υγεία της Μήτρας
6η συνάντηση: Η 13η μύηση του Munai-Ki: H μύηση της Μήτρας | Κλείσιμο του κύκλου


Το εργαστήρι δεν απευθύνεται σε εγκύους και λεχώνες.

Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ είναι η δήλωση συμμέτοχης

Ημερομηνίες: ΣΆΒΒΑΤΑ 19/10/2019, 26/10/2019, 02/11/2019, 09/11/2019, 16/11/2019, 23/11/2019
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε 6 τρίωρους κύκλους συναντήσεων

Ώρα: 11.00 – 14.00
Κόστος Εργαστηρίου: 180€

Για να ισχύσει η συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής και το κόστος να εξοφληθεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το εργαστήριο

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος στα 8 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Οκτ
30
Τε
2019
Θεραπεύοντας το τραύμα της γέννησης – Ομαδικό εργαστήρι 3 αυτοτελών κύκλων @ Holistic Health
Οκτ 30 @ 6:30 μμ – 9:30 μμ
Θεραπεύοντας το τραύμα της γέννησης - Ομαδικό εργαστήρι 3 αυτοτελών κύκλων @ Holistic Health

Ημερομηνίες 1ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 2/10/2019, 9/10/2019, 16/10/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30

Ημερομηνίες 2ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 23/10/2019, 30/10/2019, 6/11/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30 &

Ημερομηνίες 3ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 13/11/2019, 20/11/2019, 27/11/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30

Ομαδικό εργαστήρι για γυναίκες που έχουν ζήσει τη γέννα τραυματικά, είτε ως επίτοκοι, ως βρέφη οι ίδιες, ή ως επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας.

Το περιγεννητικό τραύμα (αλλιώς το τραύμα του τοκετού) επηρεάζει συνειδητά και ασυνείδητα τόσο τα βρέφη που γεννιούνται, τις μητέρες που γεννάνε, αλλά και πολλούς ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας. Ως εκ τούτου καταλήγει να αποτελεί ένα πλήγμα για τις οικογένειες αλλά και για τις κοινωνίες ευρύτερα. Το τραύμα του τοκετού που πρωτίστως υφίστανται η μητέρα και το βρέφος είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει παραμεληθεί τόσο από τους επαγγελματίες ψυχικής, όσο και από τους επαγγελματίες περιγεννητικής υγείας και έτσι παραμένει ενεργό ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες φαινομενικά όλα έχουν πάει «κατ’ ευχήν». Το αποτέλεσμα είναι τα βρέφη, οι γυναίκες, οι σύντροφοι,  αλλά και όσοι άλλοι γίνονται μάρτυρες παραβίασης της πιο ιερής στιγμής που θα βιώσει το ανθρώπινο είδος, να παραμένουν τραυματισμένοι εσαεί, με τις επιπτώσεις του τραύματος αυτού να εισχωρούν σε κάθε έκφανση και έκφραση της ζωής τους, κύρια στον τρόπο που συνδέονται και σχετίζονται με τον εαυτό τους, τα παιδιά και τους συντρόφους τους.

Σε αυτό το εργαστήρι καλούμε όλες τις γυναίκες που έχουν νιώσει να έχουν παραβιαστεί τα σώματα τους, οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους, που έχουν ζήσει οτιδήποτε λιγότερο από αγάπη και ευτυχία κατά τη στιγμή του τοκετού τους, ή/και όσες γνωρίζουν πως έχουν έρθει στη ζωή με όποια δυσκολία, αλλά και όσες επαγγελματίες επιστρέφουν σπίτι ματαιωμένες από τα όσα έχουν βιώσει στο χώρο εργασίας τους.

Θα εργαστούμε ομαδικά σε τρεις αυτοτελείς κύκλους των τριών 3ωρων συναντήσεων o κάθε ένας. Θα δουλέψουμε τόσο θεωρητικά όσο και βιωματικά βασισμένες – στην έρευνα  σε σχέση με τους τρόπους με τους οποίους δημιουργείται το τραύμα και τα αποτελέσματα που
δυνητικά μπορεί να επιφέρει στη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της μητέρας και του βρέφους, αλλά και και στον μεταξύ τους δεσμό,

  • στην προσέγγιση αυτο-βοήθειας ‘Συμπαράσταση για Αναθεώρηση’ (Re-evaluation Counseling, www.rc.org),
  • στη θεραπευτική προσέγγιση της Δρ. Εύας Ράιχ ‘Ήπια Βιο-Ενεργειακή’ (Gentle Bio-Energetics, http://www.gentlebio-energetics.com/).

Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν, να μοιραστούν και να ξεκινήσουν το ταξίδι της ίασης από τις προσωπικές τους τραυματικές εμπειρίες γέννησης, είτε από τη δική τους γέννηση, είτε από τον τρόπο που εκείνες γέννησαν, είτε από γεννήσεις όπου έχουν παρευρεθεί ως μάρτυρες (επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας, ή με άλλη ιδιότητα).

Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου οι συμμετέχουσες θα έχουν δυνατότητα να βάλουν σε πράξη εργαλεία που θα μάθουν στο εργαστήρι για τη δική τους προσωπική θεραπευτική διαδρομή, είτε με άτομα από την ομάδα, εφόσον το επιθυμούν, είτε με άλλα άτομα, εκτός ομάδας, είτε μόνες τους. Επιπλέον θα είναι σε θέση να εμβαθύνουν σε επίπεδο ατομικής θεραπείας με κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας ειδικευμένο στο περιγγενητικό τραύμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση μιας συνάντησης είναι η παρακολούθηση της προηγούμενης.

Στον χώρο του εργαστηρίου δε μπορούν να παρευρίσκονται άλλα άτομα, καθώς και βρέφη ή παιδιά.

Πριν από το εργαστήρι θα διεξαχθεί μια ανοιχτή παρουσίαση διάρκειας 2 ωρών.


Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Κόστος κάθε κύκλου €100
Κόστος τριών κύκλων (εξοφλημένων στην αρχή του πρώτου) €270
Για την έγκυρη εγγραφή σε κάθε κύκλο θα πρέπει να προκαταβληθεί το συνολικό κόστος του στη τελευταία συνάντηση του προηγούμενου.
Οι εγγραφές του πρώτου κύκλου και η εξόφληση του θα γίνουν στο τέλος της ανοιχτής παρουσίασης.
Νοέ
2
Σα
2019
Awakening the womb – Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health
Νοέ 2 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ
Awakening the womb - Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health

Αυτός ο κύκλος είναι το κάλεσμα της μήτρας σου για να επιστρέψει σε εσένα όλη η δύναμη που σου ανήκει!

Μια δύναμη αγάπης που θρέφει κάθε ανθρώπινο ον και μεταλαμπαδεύεται από τις μήτρες μας στα παιδιά που φέρνουμε στη ζωή, και από εκεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Η δύναμη της θηλυκής ενέργειας έχει τις ποιότητες της φροντίδας, της θρέψης και της ανύψωσης.
Ήρθε η στιγμή εμείς οι γυναίκες να ξαναθυμηθούμε αυτή τη μοναδική δύναμη που πηγάζει από τις μήτρες μας και που επί χιλιετίες έχει καταδιωχθεί από τις πολεμοχαρείς κοινωνίες, τα δόγματα και τις θρησκείες. Από αυτό που συνοπτικά αποκαλούμε Πατριαρχία.
Τώρα είναι η στιγμή της αφύπνισης της μήτρας μας! Της βαθιάς θεραπείας μας. Ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε η κάθε μια την ανάγκη της να θεραπευτεί από όλα τα συναισθήματα θυμού, καταπίεσης, ντροπής και ταπείνωσης που έχουν συσσωρευτεί στις μήτρες μας.

Ήρθε η στιγμή για καθε μια από εμάς να καθαρίσει μαζί με τη δική της μήτρα και τις μήτρες της προγονικής της γραμμής, να απελευθερώσει και να συγχωρέσει όλες τις γυναίκες που ήρθαν πριν από εκείνη, για να δώσει ζωή σε γυναίκες και άνδρες, σε ιδέες και δημιουργίες που διέπονται από την καθάρια, οικουμενική ενέργεια της Αγάπης!

Αυτό το εργαστήριο είναι για κάθε γυναίκα που έχει βιώσει στη ζωή της πόνο, θλίψη, ματαίωση, απόρριψη. Και κάθε μια από εσάς θα είναι εκεί για να θεραπεύσει και να ανυψώσει την ίδια όσο και τις υπόλοιπες. Γιατί η Αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη πάντα αναζωπυρώνονταν μέσα στους κύκλους. Εκεί που η μια γυναίκα κρατούσε την άλλη, και κάθε μια ήταν παρούσα καθώς οι αδερφές, οι μητέρες, οι κόρες συνδέονταν μήτρα με μήτρα, μοιραζόντας τις ιερές τους ιστορίες, θρηνούσαν τον πόνο και την απώλεια, και απελευθέρωναν ένα προς ένα τα τραύματα τους μέσα από τις ίδιες τις μήτρες τους.

Ήρθε η στιγμή η μήτρα μας να αναπτύξει και πάλι της αισθαντική της μνήμη, την αλάθαστη διαίσθηση της, που οδηγούσε πάντα τις γυναίκες στις αποφάσεις που υποστήριζαν εκείνες και τις οικογένειες που φρόντιζαν. Ήρθε η στιγμή να επανακτήσει τον δεσμό της με
τη Μητέρα Γη, τη μητέρα όλων μας και να ξαναθυμηθεί όλα αυτά που την ενώνουν με όλες τις μήτρες της Γης. Ήρθε η στιγμή να ανάψει και πάλι αυτή η φλόγα στη μήτρα σου, να δυναμώσει και να γίνει φωτιά που καίει, και φέρνει έμπνευση, έρωτα, χαρα..Ζωή!

Ήρθε η στιγμή να θυμηθείς πως να αγαπάς και πως να αγαπιέσαι βαθιά και με πάθος. Ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό, από την αγάπη προς και από τη Μήτρα σου!

Σε περιμένω να ενωθούμε και να ανυψωθούμε μαζί!
Αυτή είναι η στιγμή, τώρα είναι η ώρα, η μαγεία είναι δική μας, η δύναμη είναι δική μας.
(This is the time, now is the hour, ours is the magic, ours is the power)

Θεματικές του κάθε κύκλου

1η συνάντηση : Άνοιγμα του κύκλου | Γνωριμία με τη μήτρα μας και σύνδεση με τις μήτρες του κύκλου
2η συνάντηση : Δημιουργώ το δικό μου φυλαχτό | Uterus Mundi
3η συνάντηση: Οι κύκλοι στη ζωή των γυναικών
4η συνάντηση: Ο κύκλος της έμμηνου ρύσης
5η συνάντηση: Πρακτικές για τη σωματική και ενεργειακή υγεία της Μήτρας
6η συνάντηση: Η 13η μύηση του Munai-Ki: H μύηση της Μήτρας | Κλείσιμο του κύκλου


Το εργαστήρι δεν απευθύνεται σε εγκύους και λεχώνες.

Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ είναι η δήλωση συμμέτοχης

Ημερομηνίες: ΣΆΒΒΑΤΑ 19/10/2019, 26/10/2019, 02/11/2019, 09/11/2019, 16/11/2019, 23/11/2019
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε 6 τρίωρους κύκλους συναντήσεων

Ώρα: 11.00 – 14.00
Κόστος Εργαστηρίου: 180€

Για να ισχύσει η συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής και το κόστος να εξοφληθεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το εργαστήριο

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος στα 8 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Νοέ
6
Τε
2019
Θεραπεύοντας το τραύμα της γέννησης – Ομαδικό εργαστήρι 3 αυτοτελών κύκλων @ Holistic Health
Νοέ 6 @ 6:30 μμ – 9:30 μμ
Θεραπεύοντας το τραύμα της γέννησης - Ομαδικό εργαστήρι 3 αυτοτελών κύκλων @ Holistic Health

Ημερομηνίες 1ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 2/10/2019, 9/10/2019, 16/10/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30

Ημερομηνίες 2ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 23/10/2019, 30/10/2019, 6/11/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30 &

Ημερομηνίες 3ου κύκλου: ΤΕΤΆΡΤΕΣ 13/11/2019, 20/11/2019, 27/11/2019 – Ώρα: 18.30 – 21.30

Ομαδικό εργαστήρι για γυναίκες που έχουν ζήσει τη γέννα τραυματικά, είτε ως επίτοκοι, ως βρέφη οι ίδιες, ή ως επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας.

Το περιγεννητικό τραύμα (αλλιώς το τραύμα του τοκετού) επηρεάζει συνειδητά και ασυνείδητα τόσο τα βρέφη που γεννιούνται, τις μητέρες που γεννάνε, αλλά και πολλούς ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας. Ως εκ τούτου καταλήγει να αποτελεί ένα πλήγμα για τις οικογένειες αλλά και για τις κοινωνίες ευρύτερα. Το τραύμα του τοκετού που πρωτίστως υφίστανται η μητέρα και το βρέφος είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει παραμεληθεί τόσο από τους επαγγελματίες ψυχικής, όσο και από τους επαγγελματίες περιγεννητικής υγείας και έτσι παραμένει ενεργό ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες φαινομενικά όλα έχουν πάει «κατ’ ευχήν». Το αποτέλεσμα είναι τα βρέφη, οι γυναίκες, οι σύντροφοι,  αλλά και όσοι άλλοι γίνονται μάρτυρες παραβίασης της πιο ιερής στιγμής που θα βιώσει το ανθρώπινο είδος, να παραμένουν τραυματισμένοι εσαεί, με τις επιπτώσεις του τραύματος αυτού να εισχωρούν σε κάθε έκφανση και έκφραση της ζωής τους, κύρια στον τρόπο που συνδέονται και σχετίζονται με τον εαυτό τους, τα παιδιά και τους συντρόφους τους.

Σε αυτό το εργαστήρι καλούμε όλες τις γυναίκες που έχουν νιώσει να έχουν παραβιαστεί τα σώματα τους, οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους, που έχουν ζήσει οτιδήποτε λιγότερο από αγάπη και ευτυχία κατά τη στιγμή του τοκετού τους, ή/και όσες γνωρίζουν πως έχουν έρθει στη ζωή με όποια δυσκολία, αλλά και όσες επαγγελματίες επιστρέφουν σπίτι ματαιωμένες από τα όσα έχουν βιώσει στο χώρο εργασίας τους.

Θα εργαστούμε ομαδικά σε τρεις αυτοτελείς κύκλους των τριών 3ωρων συναντήσεων o κάθε ένας. Θα δουλέψουμε τόσο θεωρητικά όσο και βιωματικά βασισμένες – στην έρευνα  σε σχέση με τους τρόπους με τους οποίους δημιουργείται το τραύμα και τα αποτελέσματα που
δυνητικά μπορεί να επιφέρει στη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της μητέρας και του βρέφους, αλλά και και στον μεταξύ τους δεσμό,

  • στην προσέγγιση αυτο-βοήθειας ‘Συμπαράσταση για Αναθεώρηση’ (Re-evaluation Counseling, www.rc.org),
  • στη θεραπευτική προσέγγιση της Δρ. Εύας Ράιχ ‘Ήπια Βιο-Ενεργειακή’ (Gentle Bio-Energetics, http://www.gentlebio-energetics.com/).

Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν, να μοιραστούν και να ξεκινήσουν το ταξίδι της ίασης από τις προσωπικές τους τραυματικές εμπειρίες γέννησης, είτε από τη δική τους γέννηση, είτε από τον τρόπο που εκείνες γέννησαν, είτε από γεννήσεις όπου έχουν παρευρεθεί ως μάρτυρες (επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας, ή με άλλη ιδιότητα).

Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου οι συμμετέχουσες θα έχουν δυνατότητα να βάλουν σε πράξη εργαλεία που θα μάθουν στο εργαστήρι για τη δική τους προσωπική θεραπευτική διαδρομή, είτε με άτομα από την ομάδα, εφόσον το επιθυμούν, είτε με άλλα άτομα, εκτός ομάδας, είτε μόνες τους. Επιπλέον θα είναι σε θέση να εμβαθύνουν σε επίπεδο ατομικής θεραπείας με κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας ειδικευμένο στο περιγγενητικό τραύμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση μιας συνάντησης είναι η παρακολούθηση της προηγούμενης.

Στον χώρο του εργαστηρίου δε μπορούν να παρευρίσκονται άλλα άτομα, καθώς και βρέφη ή παιδιά.

Πριν από το εργαστήρι θα διεξαχθεί μια ανοιχτή παρουσίαση διάρκειας 2 ωρών.


Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Κόστος κάθε κύκλου €100
Κόστος τριών κύκλων (εξοφλημένων στην αρχή του πρώτου) €270
Για την έγκυρη εγγραφή σε κάθε κύκλο θα πρέπει να προκαταβληθεί το συνολικό κόστος του στη τελευταία συνάντηση του προηγούμενου.
Οι εγγραφές του πρώτου κύκλου και η εξόφληση του θα γίνουν στο τέλος της ανοιχτής παρουσίασης.
Νοέ
9
Σα
2019
Awakening the womb – Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health
Νοέ 9 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ
Awakening the womb - Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες @ Holistic Health

Αυτός ο κύκλος είναι το κάλεσμα της μήτρας σου για να επιστρέψει σε εσένα όλη η δύναμη που σου ανήκει!

Μια δύναμη αγάπης που θρέφει κάθε ανθρώπινο ον και μεταλαμπαδεύεται από τις μήτρες μας στα παιδιά που φέρνουμε στη ζωή, και από εκεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Η δύναμη της θηλυκής ενέργειας έχει τις ποιότητες της φροντίδας, της θρέψης και της ανύψωσης.
Ήρθε η στιγμή εμείς οι γυναίκες να ξαναθυμηθούμε αυτή τη μοναδική δύναμη που πηγάζει από τις μήτρες μας και που επί χιλιετίες έχει καταδιωχθεί από τις πολεμοχαρείς κοινωνίες, τα δόγματα και τις θρησκείες. Από αυτό που συνοπτικά αποκαλούμε Πατριαρχία.
Τώρα είναι η στιγμή της αφύπνισης της μήτρας μας! Της βαθιάς θεραπείας μας. Ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε η κάθε μια την ανάγκη της να θεραπευτεί από όλα τα συναισθήματα θυμού, καταπίεσης, ντροπής και ταπείνωσης που έχουν συσσωρευτεί στις μήτρες μας.

Ήρθε η στιγμή για καθε μια από εμάς να καθαρίσει μαζί με τη δική της μήτρα και τις μήτρες της προγονικής της γραμμής, να απελευθερώσει και να συγχωρέσει όλες τις γυναίκες που ήρθαν πριν από εκείνη, για να δώσει ζωή σε γυναίκες και άνδρες, σε ιδέες και δημιουργίες που διέπονται από την καθάρια, οικουμενική ενέργεια της Αγάπης!

Αυτό το εργαστήριο είναι για κάθε γυναίκα που έχει βιώσει στη ζωή της πόνο, θλίψη, ματαίωση, απόρριψη. Και κάθε μια από εσάς θα είναι εκεί για να θεραπεύσει και να ανυψώσει την ίδια όσο και τις υπόλοιπες. Γιατί η Αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη πάντα αναζωπυρώνονταν μέσα στους κύκλους. Εκεί που η μια γυναίκα κρατούσε την άλλη, και κάθε μια ήταν παρούσα καθώς οι αδερφές, οι μητέρες, οι κόρες συνδέονταν μήτρα με μήτρα, μοιραζόντας τις ιερές τους ιστορίες, θρηνούσαν τον πόνο και την απώλεια, και απελευθέρωναν ένα προς ένα τα τραύματα τους μέσα από τις ίδιες τις μήτρες τους.

Ήρθε η στιγμή η μήτρα μας να αναπτύξει και πάλι της αισθαντική της μνήμη, την αλάθαστη διαίσθηση της, που οδηγούσε πάντα τις γυναίκες στις αποφάσεις που υποστήριζαν εκείνες και τις οικογένειες που φρόντιζαν. Ήρθε η στιγμή να επανακτήσει τον δεσμό της με
τη Μητέρα Γη, τη μητέρα όλων μας και να ξαναθυμηθεί όλα αυτά που την ενώνουν με όλες τις μήτρες της Γης. Ήρθε η στιγμή να ανάψει και πάλι αυτή η φλόγα στη μήτρα σου, να δυναμώσει και να γίνει φωτιά που καίει, και φέρνει έμπνευση, έρωτα, χαρα..Ζωή!

Ήρθε η στιγμή να θυμηθείς πως να αγαπάς και πως να αγαπιέσαι βαθιά και με πάθος. Ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό, από την αγάπη προς και από τη Μήτρα σου!

Σε περιμένω να ενωθούμε και να ανυψωθούμε μαζί!
Αυτή είναι η στιγμή, τώρα είναι η ώρα, η μαγεία είναι δική μας, η δύναμη είναι δική μας.
(This is the time, now is the hour, ours is the magic, ours is the power)

Θεματικές του κάθε κύκλου

1η συνάντηση : Άνοιγμα του κύκλου | Γνωριμία με τη μήτρα μας και σύνδεση με τις μήτρες του κύκλου
2η συνάντηση : Δημιουργώ το δικό μου φυλαχτό | Uterus Mundi
3η συνάντηση: Οι κύκλοι στη ζωή των γυναικών
4η συνάντηση: Ο κύκλος της έμμηνου ρύσης
5η συνάντηση: Πρακτικές για τη σωματική και ενεργειακή υγεία της Μήτρας
6η συνάντηση: Η 13η μύηση του Munai-Ki: H μύηση της Μήτρας | Κλείσιμο του κύκλου


Το εργαστήρι δεν απευθύνεται σε εγκύους και λεχώνες.

Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ είναι η δήλωση συμμέτοχης

Ημερομηνίες: ΣΆΒΒΑΤΑ 19/10/2019, 26/10/2019, 02/11/2019, 09/11/2019, 16/11/2019, 23/11/2019
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε 6 τρίωρους κύκλους συναντήσεων

Ώρα: 11.00 – 14.00
Κόστος Εργαστηρίου: 180€

Για να ισχύσει η συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής και το κόστος να εξοφληθεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το εργαστήριο

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος στα 8 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Νοέ
11
Δε
2019
Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές @ Holistic Health
Νοέ 11 @ 6:30 μμ – 9:30 μμ
Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές @ Holistic Health

Τρίωρο σεμινάριο για επαγγελματίες ψυχικής και περιγεννητικής υγείας και μέλλοντες γονείς

“Επιλόχειος κατάθλιψη”, “baby blues”, όροι που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνονται ολοένα και πιο συχνά στο λεξιλόγιο που αναφέρεται στις νέες μητέρες, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν αξιολογηθούν εγκαίρως, τα συμπτώματα που περιγράφουν τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές διαρκούν μερικές εβδομάδες και υποχωρούν εώς και πλήρως με απλές προσεγγίσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ήπιες παρεμβάσεις ειδικών ψυχικής υγείας.

Για την έγκαιρη όμως αξιολόγηση τους είναι απαραίτητη η συμβολή των επαγγελματιών περιγεννητικής υγείας που έρχονται σε συχνή επαφή με τις νέες μητέρες. Τόσο οι μαιευτήρες και οι μαίες, όσο και οι παιδίατροι, αλλά και άλλες ειδικότητες ιατρών (όπως π.χ ενδοκρινολόγοι, παθολόγοι κλπ) υστερούν στην ανίχνευση και παραπομπή περιστατικών που εμφανίζουν τέτοιες ενδείξεις για την ύπαρξη ψυχικών διαταραχών, καθώς και σε επικοινωνιακές προσεγγίσεις που δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας, αποδοχής και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Σε αυτό το σεμινάριο διάρκειας 2,5 ωρών καλούνται όλοι οι επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας, αλλά και τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν την οικογένεια τους να κάνουν μια πρώτη επαφή και γνωριμία με τις προκλητικές αυτές διαταραχές, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Με αυτόν τον τρόπο θα φυτευτούν μερικοί πρώτοι σπόροι ώστε οι επαγγελματίες να είναι σε θέση να προβούν στην πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση τους.

Επιπλέον μέσα από τη συνάντηση αυτή ελπίζουμε οι άνθρωποι που φροντίζουν την έγκυο και τη λεχωϊδα να αποκτήσουν μια μεγαλύτερη επίγνωση και ευαισθητοποίηση για την τόσο εύθραυστη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση τους, καθώς και για την πιο ενσυναισθητική προσέγγιση τους. Ας μη ξεχνάμε πως η αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών που περιβάλλουν τηπεριγεννητική περίοδο, έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία της μητέρας ή του νεογνού, αλλά στον οικογενειακό πυρήνα και ευρύτερα στη κοινωνία μας.

Το σεμινάριο αφορά τόσο γυναίκες που ενδιαφέρονται να συλλάβουν ή είναι ήδη έγκυες, ζευγάρια στα πλαίσια του οικογενειακού τους προγραμματισμού, όσο και επαγγελματίες περιγεννητικής (μαίες, μαιευτήρες, νοσηλεύτριες κλπ) και ψυχικής υγείας (ψυχολόγους,
ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους).

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.


Το σεμινάριο διεξάγει η Ελίνα Ζαμπούνη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, θεραπεύτρια Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, και βοηθός μητρότητας (Doula)

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ είναι η δήλωση συμμέτοχης Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Ημερομηνία: ΔΕΥΤΈΡΑ 11/11/2019
Ώρα: 18.30 – 21.30

Κόστος Συμμετοχής: 30€
Σε συμμετοχή 2 ατόμων ισχύει έκπτωση 15% στον κάθε συμμετέχοντα
Για να ισχύσει η συμμετοχή θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής και το κόστος να εξοφληθεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το σεμινάριο

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

TOP